I dag er "lete etter bilder" dag

(annonse i lenke)

En del av arbeidet som tekstforfatter, også kalt innholdsprodusent, handler om å finne bilder. Bilder er som kjent kopibeskyttet, men man kan bruke gratis bilder som er lagt ut på plattformer på internett. Hvorfor er bildene gratis tenker du kanskje? De som tar og legger ut bilder har nok et ønske om å selge bildene sine - eller få mer oppmerksomhet rundt sin bedrift. 


Men for å bli kjent kan det være nyttig å legge ut bilder gratis for å få oppmerksomhet. Disse plattformene har både gratis og betalte løsninger, og på den måten kan fotografer og influencere få mer oppmerksomhet og kanskje tjene på bildene og videoene sine. Slik leter jeg etter bilder på nett som er gratis og fritt fram å laste ned.

Bilder for SEOMed bildedelingsprogram gir vi din side rett innhold
millioner av gratis bilder


Det er en stor ressurs for internett at denne tjenesten er tilgjengelig. Som innholdsprodusent er en del av arbeidet og finne bilder som passer inn i kontekster og tema. Det er ikke en enkel jobb, men samtidig ganske inspirerende og givende oppgave. Av og til kan det være nesten umulig å finne det bildet man ser etter. Ofte har man en formening om hvordan det skal se ut. 

I forbindelse med SEO så har bilder en stor betydning. Ikke bare hva angår bildet i seg selv, men også en rekke andre ting. F.eks størrelse. Dersom din bedrift trenger innhold for å lykkes, så kan BG Tekst ta denne oppgaven for deg. Jeg har lang erfaring med å finne bilder til artiklene jeg skriver, og får ofte tilbakemelding på at bildene passet utmerket til innholdet. 

Hvorfor du bør sette bort arbeidet

En del plattformer og program koster noe. Det er altså ikke gratis å hente ned alle bildene man trenger på nett. Men den kostnaden har vi tatt og derfor vil vi finne de aller beste bildene. Det er nemlig forskjell på gode og dårlige bilder, som ikke kun har med lyssetting og fokus å gjøre. Liggende bilder gjør seg bedre på nettsider, og jpeg format er bedre en png. Dessuten er bilder med pris bedre tilpasset nettet, enten fordi de som har tatt bildene har differensiert gode og mindre gode bilder ved å tilpasse dem til nettsider, nettbutikker også videre. La oss ta et eksempel:

gratis bilde

betalt bilde

Det er lett å se at bilder kan ha en viktig rolle for å få flotte nettsider. Det øverste bildet er helt gratis å laste ned fra Pixabay, og gir et bilde av en tote bag. Men bilde har stående fokus og viser kun en veske full av ting. Ser man på det nederste bildet, får man et liggende bilde som er flott arrangert. Motivet er i fokus og bakgrunnen er enkel og lys. Dette kan selvfølgelig ha stor betydning for din bedrift om du skal markedsføre deg. La BG Tekst ta jobben for deg slik at alt blir optimalisert! 

Åpen standard

Plattformene som har gratis bilder, også kalt royalty-free pics, har en åpen standard som ikke er ilagt en kostnad. Så selv om bildene er gratis å laste ned, så har du kanskje ikke tenkt over at bildene skal ha riktig format, passe til tema, tilpasset både data og mobil, ha en alt-tekst og bildetekst. I noen plattformer kan du til og med redigere bilder med ny bakgrunn og endrede fargetoner. For et helt unikt uttrykk.

Egenprodusert bilde av fargerik himmel


Ikke alltid like enkelt å ta eller finne bilder

Det kan være tidkrevende å finne bilder. Men det kan også medføre at nettsidene ikke rangerer optimalt, fordi bildene ikke er optimalisert. Med tjenesten til BG Tekst er du sikret optimaliserte bilder, slik at du får større sjanse til å selge produktene dine. Her kan du hente ut bilder selv om du vil, og ikke nøl med å spandere en kaffe eller doner en sum!

Pilen peker oppover
Med Pixabay-lenken over


Anbefaler dere å bli litt kjent med Canva, Pexels og iStock. Med Pixabay-lenken over håper jeg å legge ut mye mer og kanskje du vil donere en kaffe eller sum for arbeidet jeg legger ned i å ta, lagre og laste opp bilder.

Selvfølgelig vil BG Tekst gjerne ta jobben for deg, med innholdet. Tekst, lenker, bilder og SEO kan du få fra 0,35kr/ord (ren tekst) slik at dine nettsider fylles litt etter litt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!