Utvikle egne konsept - den beste veien for å lykkes

Mange ønsker å starte opp virksomhet som kan gi dem et levebrød, og kanskje skape en suksess som går viralt over hele kontinentet. En måte er å starte fra null og bygge seg oppover. Internett er et fint sted å starte, og skal man tro ekspertene er det lettere enn man tror. Den beste veien for å lykkes kan være å ha tro på sine egne ideer.


Men er du av dem som virkelig har forsøkt å lykkes med blogger, nettsider og online butikk uten at inntektene står til forventningene, så er du ikke alene. Du har kanskje hørt at SEO er alfa omega, og at du må skaffe deg optimalisert innhold for å lykkes. Det er vel og bra, men et konsept kan være veien til lykke for dem som tør og prøver. 

Det er mange veier som fører til Rom*, som det sies, men skal du finne den beste veien, bør du kanskje tenke på det som kalles konsept.


Hennes konsept var å lage kunstHva er konsept?

Om du skal forstå hva konsept betyr, er det lurt å bruke det store nettbaserte leksikonet, som har samlet info og kunnskap under en og samme fane. Her finner vi ut at konsept handler om noen konkrete ting:

  • Samle ideer
  • Utforming ideer
  • Lansere ideer
Så hvordan skal du gå fram? Det som er fint med internett er at du egentlig ikke trenger noe for å komme i gang. Du trenger ikke engang ha interesse for de produktene du vil selge, eller det du skriver om. Men det hjelper jo å like å holde på med det du interesserer deg for. Det du kan begynne å se på er hvilke behov folk ha og hva som er målgruppene for de ulike produktene. 

Deretter skal du bruke din kreativitet til å utvikle en ny vinkling. Kanskje du vil selge (eller formidle) metoder å bli god til å male. Vi er nå inne på utvikling av ideer, en metode for å skape engasjement og nyskapning. Det enkleste er å gjøre et søk i Google:

 *Maling
 *Malingsutstyr
 *Malingsfarger 

Du finner fort ut at mange av treffene handler om å male hus og vegger. Det er kanskje ikke det du er ute etter, så må du derfor spisse søkene dine. Forsøk med kunst, malerkunst, kunstnere, retninger innenfor kunst. Du vil finne mange resultat. 

Her kan du se eksempler på konsepter du kan starte opp med!

Være original og nytenkende

Skal du selge produkter for maling, så tenker du kanskje lerret, pensler, rammer, maling (akryl, akvarell, olje....) og ekstra litteratur og inspirasjon. Men det kan jo også være kunst reiser, omtaler om kunstutstillinger og museum, litteratur om kunst også videre. Mulighetene er mange. Konseptet utvikles ved at du samler ideer og tanker. Men hvordan skal du lage en nettside som folk vil lese? Eller bruke som portal til alle dine samarbeidspartnere? 

Her kommer originalitet inn. BG Tekst mener at SEO er viktig for at folk skal ledes til sidene, men bygger du opp en nettside som er original og relevant, så vil du ha enda bedre mulighet til å lykkes. SEO handler om mange ting, og konseptutvikling ligger som en underliggende ide for hele teknikken. Forsøk å lage en nettportal som har disse fordelen:

  • Er enkel å lese teksten
  • Har oversiktlig navigering
  • Bruker en flott banner
  • Har en hovedmeny
Hvordan være original? Man må tenke på at å starte opp for seg selv krever tid. Derfor kan du ikke sette opp en stor nettbutikk med lager med en gang. Jo, det kan du om du har råd til å feile og godt med kapital å putte inn. Likevel har vi sett mange norske nettbutikker som startet med å samle ideer, utvikling av konsept, for så å bli en av de ledende aktørene i markedet. Ta Komplett eller Netthandelen for eksempel.

Utvikle egen konsept er den beste veien for å lykkes


Alternativet er å bruke en erfaren skribent, som kan utvikle konseptet med bruk av SEO. Husk å bruke alle mulige plattformer for å markedsføre deg, og lenk tilbake til portalen din! Se hvordan du lykkes med internettkarrieren din!

*Uttalt av Alanus ab Insulis i 1175

#seo #blogg #konsept #internett #online #nettbutikk

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!