Progresjon og stagnasjon - som hånd i hanske

I dag er det en slik dag der regnet høljer ned, og det er nydelig å sitte inne å høre dråpene piske på taket over meg. Det er også en dag der oppgavene strømmer på, samtidig som man føler seg som i en limbo. Har jeg noe framgang, eller sitter jeg her uten noe mål og mening? Føler du det slik noen ganger? Vel, da er du ikke alene. For progresjon og stagnasjon går som hånd i hanske.


av og til stopper alt opp


Utvikling er ofte en kontinuerlig og langvarig prosess som pågår hele tiden. Og den beste utviklingen skjer kanskje når man hele tiden er bevisst sine omgivelser. En måte å bli bevisst på, er å lage seg rutiner. Tidligere skrev jeg om 8 gode rutiner man måtte ha som skribent, eller om man jobber på kontor generelt. Her kommer en liten oppkvikker:
  1. Start dagen med en god frokost
  2. Drikk godt med vann
  3. Ha en ryddig kontorpult
  4. Gå gjennom e-poster og forespørsler
  5. Ta pauser hvert 50. minutt
  6. Prøv å legg inn trening eller meditasjon 
  7. Lær en ny ting hver dag (skap innhold)
  8. Hold kontakt med nettverket
Progresjon og stagnasjon hører sammen og går ofte parallellt side om side. Det er som en maktkamp der den ene prøver å ta over for den andre, men den vi ser etter er engelen Progresjon. 

Hvordan går dagen min?

Jeg stod opp ganske sent i dag, den var vel nærmere 09, men det første jeg gjorde (etter et toalettbesøk og morgenvask) var å få meg en god frokost. Det er både godt å få i seg næring, men også å nyte den stille tien før arbeidet. Jeg kan sette på radioen eller bare se ut på den vakre naturen utenfor. Det gir meg tid til å tenke, reflektere og få ny inspirasjon.

Termoflaske med trykk - fylt med vann


Samtidig setter jeg alltid på kaffen og fyller en stor termoflaske med iskaldt vann. En slik termoflaske er nyttig, fordi den holer vannet kaldt. Jeg skaffet meg en slik drikkeflaske fra Camaloon, fordi jeg også kunne skrive ut mitt eget trykk på den.

Måtte rydde pulten


Siden jeg avsluttet gårsdagen med binging av en serie på Viaplay, så var pulten litt rotete. Det må jeg bli flinkere til å fikse. Ikke bare fordi det er mer effektivt å holde ting ryddig, men også fordi man finner tingene man holder på med, ikke går glipp av avtaler og samarbeid (fordi lappen du skrev ned adressen på ligger nederst i en stor dunk med notater) og fordi man blir mer inspirert til å ta fatt på dagens oppgaver.

E-postene er sjekket


I dag var det ikke så mange e-poster som lå og ventet på meg. Men jeg har et godt eksempel på hvorfor det er lurt å sjekke alt av meldinger som man har mottatt. En gang jeg faktisk gikk inn i en liten periode med stagnasjon, var jeg sløv med disse rutinene. Jeg gav for lett opp og sjekket ikke alle e-postene mine. I den ene lå det en forespørsel om et ganske så stort engasjement. Da jeg endelig oppdaget e-posten, var allerede stillingen tatt. 

Har tenkt på trening

Tenker litt på trening i dag. Forrige uke var "insane" med en halvmaraton, 170 km sykling og en 10x1000m intervall økt på lørdag avsluttet en vanvittig treningsuke. Heldigvis er kroppen fortsatt fin, så da kan jeg heldigvis også vurdere en ny trening igjen. Har ikke du kommet i gang med trening, er det noe jeg anbefaler på det sterkeste. Spesielt om du jobber på hjemmekontor. Da har du banen rett utenfor, du velger selv hvordan du vil takle den. Foreløpig tenker jeg på dagens økt, så får vi se hvordan det går.

Skape innhold

Jeg har en blogg, en hjemmeside og flere plattformer jeg jobber ut fra. Det å legge inn litt nytt innhold hver dag er bra for progresjon, men også for å få ned tankene på papiret. Visste du forresten at kvantitet er veldig viktig for å lykkes på nett? Enkelte aktører på nett har så mange nettsider med innhold at de kan lenke til hverandre, og lenke til autoritære nettsider samtidig. Dette er svært viktig for å lykkes. Vil du være med å skape innhold med meg, ta kontakt da vel. Har du tema du liker å skrive om, så kan vi samarbeide. (skriv til kontakt@bg-tekst.no)

Sosialisering

Jeg bruker mange plattformer for sosialisering og utvidelse av nettverket mitt. Jeg kan nevne Fiverr, Slack, Skype og mange flere. Det kan være lurt å hive seg ut i det, da det kan gi deg nye muligheter du ikke visste eksisterte. Det er godt å være sosial også når man jobber mye hjemmefra. 

Dagens konklusjon

Har du lett etter Briljante gloser - ikke let lenger. Her får du utsøkt innhold til din bedrift eller private virksomhet. Skribent som hjelper med briljante gloser, bilde og lenke - bestill fra BG Tekst og få én gratis tekst med på kjøpet.

Mine rutiner holder seg ganske godt, selv 5 år etter oppstart. Jeg mener at om du skal lykkes, så må du sette fokus på rutiner. Om du ikke vil tenke dem ut selv, kan du jo bruke tipsene jeg har lagt ut her. Du står fritt til å utvikle dem selv, slik at din arbeidsdag blir best mulig. Det å skrive innhold på nett kan være lukrativt, men det kan også være mange år med mye, mye arbeid. Begge deler er ok, om du er glad og fornøyd. Vil du starte et samarbeid med meg, føl deg fri til å legge inn en kommentar eller sende en post til meg.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!