Hvorfor mange feiler med bloggen - tips og triks

Vi har sett at mange mennesker over hele verden har lykkes med å skape en karriere på nett. Det kan være at de utviklet en programvare eller lærte andre mennesker hvordan de skulle lykkes. Men de fleste lykkes ikke, og det kan være flere grunner til det. 


Hun er ikke lenger en av dem som feiler med bloggen


Mange av de vi har hjulpet gjennom årene har helt grunnleggende trekk som gjør at de kunne leve av å være selvstendig næringsdrivende. Vi har kun hjulpet dem videre først og fremst med å skape innhold, men også med tips og triks til hva de kunne gjøre for å endre driften i en positiv retning. Mange feiler med bloggen sin fordi de ikke tenker over hvordan den er bygd opp. Mens andre ikke har tid til å fylle den med innhold jevnlig.

Blogger

Feilen: En blogg uten mål og mening

Mange tror at de bare kan starte å skrive en blogg og så bli influencer eller blogger etter kort tid. Men en blogg i seg selv er vanskelig å få fram om man ikke har et tema å friste leserne med. 

Løsningen: Blogg om det du kan godt

Det man bør gjøre er å blogge om det du kan godt. Kanskje har du drivet med et håndarbeid eller er flink til å kode program. Kanskje er du god til å spille gitar eller bake kaker. La bloggen din være et ærlig bilde av dine egenskaper, slik at andre kan bli inspirert. Husk at mange søker løsning på noe du kanskje kan. Du kan godt kalle det et konsept, noe du bør sette deg ned med før du setter i gang. Hva vil du formidle og hva vil du oppnå.

Bilder og video

Feilen: En blogg uten personlige bilder og video

Det fins mange muligheter for å finne gratis bilder og videoer på nett. Det kan være smart å bruke slike bilder og videoer en gang i blant. For eksempel til situasjonsbeskrivelser og lignende. Men en blogg uten forklarende bilder og egenproduserte videoer vil få mindre oppmerksomhet enn en blogg som har informative videoer og fine bilder. 

Løsningen: Ha en balanse mellom egne og nedlastede visuelle effekter

Selv om du har lastet ned bilder fra Canva, Pexels eller Unsplash, så bør du ikke bare gå for slikt innhold. Leserne er ofte interessert i hvem du er og hvordan du får til dine tips og triks. Husk at du ikke trenger å utlevere deg fullstendig, og et tips er å ha fine kulisser og god belysning. Har du for eksempel et rom du ikke bruker til noe annet, så kan du lage fine kulisser som er rene og fargerike. Husk at less is more når det kommer til visuelle effekter. Skaff deg en spotlight som gjør bildene dine klarere og bedre.

Det er helt spesielle måter å formatere bilder på, noe du kan få mer informasjon om av BG Tekst. Du kan også bestille innhold direkte fra oss, send en forespørsel til kontakt@bg-tekst.no.

Responsiv nettside

Responsiv nettside er et oppkonstruert uttrykk som forteller oss noe om hvor tilgjengelig nettsiden er for data og mobil. Responsivitet dukket mer og mer opp da smarttelefonene kom, og hvor stadig større grad av brukerne i dag er på mobilen. En responsiv nettside forteller ofte om hvor godt nettsiden er tilpasset mobil versus data, da disse skrives i to ulike formater (generelt pga skjermstørrelse). Men responsivitet har også med serverkapasitet og gjøre. Selv lavbudsjetterte blogger kan bli responsive om man bruker litt tid på optimalisering.

Feilen: Bruker ikke SEO for responsivitet

SEO er søkemotoroptimalisering og en av de viktigste verktøyene for å bli synlig på nett. Mye av SEO er teknisk tilnærming til å lykkes på nett, og handler om alt fra å riktig format på bilder, bruk av nøkkelord og koding. Har man i tillegg misset på de overnevnte punktene vil man fort falle gjennom her. 

Løsningen: Bruk en skribent og webdesigner

En skribent vil som regel ha godt språk og kunne skape tekster som inspirerer leseren. Men en SEO skribent kan også effektivisere sidene dine. Det handler mye om hvordan teksten settes opp, slik at søkemotoren skal kunne indeksere og identifisere bloggen. På den måten vil den gis autoritet som igjen kan øke følgere og lesermassen.

Bruk av alle flater

Har du som mål å bli selvstendig så har vi sett at du bør ha:

  • Et konsept
  • Egenproduserte bilder og videoer
  • Nettside som blir sett
En metode er å ha kontoer på flere flater, vi mener da sosiale medier. Sosiale medier har et enormt potensial for å lykkes, og derfor bør man ikke starte en blogg uten å lenke den til sine kontoer på sosiale medier. Det man bør fokusere på i sosiale medier er informasjon, audiovisuelle inntrykk og lenker. Vi kan for eksempel sette det opp slik:

  • Side på Facebook: Informativ side med korte Call To Action setninger
  • Konto på Instagram: Fokus på audiovisuelle effekter
  • Profil på Twitter: Henvise til autoriteter innenfor nisjen, bransjen, seg selv
I de sosiale mediene kan man videre lenke til bloggen, og selvfølgelig gjøre det samme andre veien. På den måten øker sjansen for at du blir sett og lest. 

Bruk av affiliate samarbeid

Du fant kanskje ut at du skulle vise folk dine triks om å lage festtaler eller monterer elmotor på sykkelen. Det spiller ikke så mye hva det er, men problemet er at du ikke selger noe. Du får mange lesere og gode omtaler, men fordi du ikke selger noe så går du glipp av mange inntekter. 

Feilen: Du selger ingenting


Du synes kanskje det er vanskelig å selge festtaler eller en elmotor, så derfor bør du inngå en samarbeidsavtale. Det fins mange samarbeidspartnere som vil gi deg en andel dersom du leder lesere til deres nettsider. 

Løsningen: Samarbeid eller selge egen produkter og tjenester

Vi har allerede nevnt at du kan bli affiliate, og det er ikke så vanskelig. Du kan starte med å opprette en konto hos for eksempel Adtraction eller Awin, for her finner du tusenvis av produkter å selge. Det fins flere:

med flere.

Selg gjerne dine egne produkter og tjenester også. Husk at du godt kan promotere selve metoden din, og selge et webinar der du forteller mer utfyllende hvordan det gjøres. Her er noen tips:

  • Selge språkopplæring
  • Lære bort programmering
  • Vis hvordan du lager fluer
  • Lage kalkyler
Husk at når du har alt dette på plass, så er det ingenting i veien for å nerde. Det er mange med samme interesser som deg. Det er også viktig å huske at mange affiliate program forventer at du allerede har mange lesere, derfor må du huske å følge rådene ovenfor. 

Når du virkelig når mange folk, så kan du også velge de sosiale mediene for å hjelpe deg å øke fortjenestene.

Monetisering


Monetisering er en form for passiv inntekt der selve søkemotorens mange funksjoner hjelper deg med inntjening på bloggen din. Du må da bruke hjelpemidlene som fins. 

Feilen: Man bruker ikke verktøy for å lykkes


Ved å ikke ta i bruk de verktøyene som er tilrettelagt, vil man gå glipp av mange muligheter. EN blogg er avhengig av lesere, men lesere kommer lettere til bloggen dersom søkemotoren lettere kan lede dem til deg.

Løsningen: Bruk Google Ads


Dette er annonseplass som søkemotoren bruker på din side for å øke salgene sine. Man kan tjene penger dersom noen klikker på dem og eventuelt kjøper produkter og tjenester. Du kan ofte ikke selv velge hva det reklameres for, men du kan begrense hva som skal vises i disse. 

Du må også bruke analyseverktøyene riktig. Et eksempel er Google Analytics. Dette programmet er genialt for å finne mer ut om målgruppen. Mange misforstår dette med målgruppe, for det er først når du analyserer datatrafikken at du kan si noe om målgruppen. Og du kan lede folk til bloggen din ved å gjøre tiltak direkte på bloggen din. Du får her se hvilke sider lesere er mest opptatt av og hvilke som har dårlige tall. På den måten øker du målgruppen din ved å gjøre tiltak til resultatene vist på denne siden.

Konklusjon

Som du har sett er det mange fallgruver når man skal begynne å skrive blogg. Det betyr ikke at du ikke kan lykkes. BG Tekst har tro på alle som vil utvikle seg, også på nett. Da dette er den klart største markedsplassen som fins, så prøv derfor å gjøre disse tingene som vi har nevnt ovenfor. Finner du ikke ut av det, kan BG Tekst hjelpe deg med å komme i gang, og selvfølgelig produsere mye innhold på kort tid.

Det er mange flere tips vi kunne tatt med, men som dere også har forstått kan vi ikke la alle hemmelighetene bli allemannseie direkte. Vi kan derfor tilby deg en flere typer tjenester som vil kunne øke fortjenesten din. Lykke til med bloggen din, vi tror på deg!
 Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!