Slik kan du finne nisjer

Det som er bra med å vær tekstforfatter, er at du ikke trenger å ha forkunnskap. Det som kan være lurt er å finne nisjer som folk kan interessere seg for. Vil du ikke bare fylle bensin på bålet og lage intetsigende videoer på sosiale medier, så kan du finne nisjer og innhold som folk kan dra nytte av. 

Det er mange som tjener penger på tull, men du har kanskje produkter og tjenester du vil selge? Jeg begynte min karriere som oversetter, og fant fort ut at innhold som gir folk en god forklaring på problemer kan være en god vei. Jeg har ikke skrevet mye innhold til egne nettsider før, men for klienter fjern og nær. Dermed har de allerede funnet tema for meg, men etterhvert har jeg lært meg å jobbe nøye med å finne nye nisjer. Det er selvfølgelig noen metoder som er mer innlysende enn andre, så her får du er kort gjennomgang.


Lese aktuelle saker

Det kan være smart å lese nyheter og aviser for å finne ut hva som gjelder akkurat nå. Aktuelle saker kan du bruke i nesten hvilken som helst sammenheng, så lenge tema og innhold matcher. Aktuelle saker gjør at leseren vil knytte innholdet til noe som nylig har skjedd, og som gjør at innholdet blir mer interessant. Hvilke aviser leses mest? Søk på aviser i søkefeltet.

Velge seg ut noen tema

Det kan være smart å velge seg ut noen generelle tema. Er man interessert i interiør eller nye dingser, så kan dette være hovedtema for nettsiden du skal bygge opp. Under finns det tusenvis av nisjer folk er interesserte i. Ta for eksempel å komme i bedre form. Det er mange måter å gjøre det på, og samtidig veldig mange nisjer. Kosthold, utstyr, kontinuitet, intensitet også videre. Ta temaet klær, alle trenger dem. Men du skaper ikke en nisje av å selge klær. Du må granske enda mer grundig. Hva slags design trender, og hvilke farger er moderne. Vil unge ha andre stoff enn eldre, og hva med redesign, secondhand og gjenbruk av klær?

Slik kan du finne nisjer 2023 med klærBruk verktøy

Sjekk verktøyene som hjelper deg å finne nisjer


Søkemotorene har mange verktøy. For eksempel trend-verktøyene som man finner i tilleggs-feeden deres. Her kan man lett finne ut hva som trender akkurat nå. Da er det også enklere å finne målgruppe, velge område og språk. På denne måten kan man tilpasse innholdet sitt. Det er naturlig å velge Google Trends, da nesten 93% av alle søk foregår på Google. Men det finns også andre, slik som:

  • Statista
  • Yahoo!Life
  • Bing
  • Brave (uten sporingsteknologi eller cookies)

Sjekk hva som var hottest i året som gikk

Du kan sjekke hvilke bedrifter som ble best likt i fjor. Det kan likevel være mye som har skjedd siden den gang, dersom man tenker på å hive seg på en trend. Men husk, dersom du sitter inne med ny kunnskap, så kan du dra nytte av disse trendene og forbedre tjenestene og produktene du vil selge eller formidle. Kanskje du kan se ting fra en ny vinkel eller har andre perspektiv på saken. Sjekk for eksempel Norsk Kundebarometer eller Epsi Norge en gruppe som forsker på kundenes tilfredshet med offentlige og private selskaper. 

Bruke forum

Det er en spesiell grunn til at forum er nyttig for å finne nisjer. Spesielt om forumet er operativt, har mange medlemmer og stor aktivitet. Grunnen til at du kan finne nisjer her er at du kan stille spørsmålet direkte ut til tusenvis av medlemmer og få gode svar. Jo flere som leser svaret eller gir svaret god tilbakemelding, jo mer aktuelt er det å skrive innhold om dette. Det finns mange forum, og det er to som er spesielt fruktbare, Quora og Reddit. Vil du finne nisjer som passer norske nettsider, lag en bruker på Webforumet slik at du kan finne ut hva som foregår i markedet. 

Konklusjon - bruk tid på å finne nisjer

Konklusjonen er at du kan finne nisjer for 2023 ved å lese aktuelle saker, velge tema du liker å skrive om, bruke internett verktøy som gir oversikt over trender og andre hjelpemidler som finns. Bruk også videoer for å forklare i klartekst hvordan leserne kan bli hjulpet. Lag et abonnement eller nyhetsbrev som du kan ta betalt for. Da kan du gi enda mer informasjon i disse og tjene passiv inntekt i tillegg. Det handler om å bruke de rette løsningene for å lykkes. Og visste du det ikke, les mer om raske løsninger i Effektr.
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!