8 ting å tenke på til hjemmekontoret

Flere og flere jobber på hjemmekontor. Gjesterom, soverom og hjørner har blitt gjort om til et sted hvor man kan få gjort jobben selv hjemmefra. Det er noen grunner til at flere jobber hjemmefra nå. Er du en av dem? Her har du 8 ting å tenke på til hjemmekontoret for å lykkes best.

hun viser hvordan du kan starte jobb hjemmefra


Hvordan lage det perfekte hjemmekontoret for å maksimere produktiviteten og suksessen når du jobber online. Dette er noe mange spør seg om, fordi de enten har liten plass, mangler utstyr eller for å få mer inspirasjon til å jobbe hjemmefra. Hvordan designe det ideelle hjemmekontoret for maksimal produktivitet

ting å tenke på til hjemmekontoret som bord og stol


En grunn for å finne ut mer om design av hjemmekontor, er at man kan se hva fordeler og ulemper med det er. En ting er design og oppbygging. Det første er hvordan optimalisere arbeidsområdet for produktivitet.

1. Arbeidsområdet

Arbeidsområdet ditt er avhengig av hva du skal gjøre på hjemmekontor. Det ligger i ordet at du skal holde på med kontorarbeid, og derfor er det helt avgjørende å ha et kontorbord og en stol. Det beste er å ha et eget rom til dette. Som både er godt isolert, pga de økende strømprisene. Arbeidsplassergonomi er blitt noe de fleste har en mening om. Rommet bør gjerne ha god gjennomlufting slik som boligen forøvrig, gode lysforhold og nok plass til at du kan sitte fritt. 

2. Kontorstol

Kontorstolen er kanskje det viktigste møbelet om du jobber på hjemmekontor. Kontorarbeid er stillesittende over flere timer, og det kan gi deg plager i rygg, bekken og ikke minst skuldre og nakke. Dette kan gi deg hodepine og gjøre deg syk. En god stol bør ha et godt sete og en god ryggstøtte.

3. Stativ for kamera

Flere bruker sosiale media når de jobber på nett. Kanskje de skal redigere bilder og ikke minst ta bilder av produkter. Med et stativ for kamera, så blir bildene bedre og hånden stødigere. Det finns stativ på dataskjermen eller den bærbare maskinen også. For eksempel et stativ for tastaturet. Det er smart å ha et slikt stativ, fordi det gjør at du holder hendene riktigere og ikke får slitasje like fort.

4. Veggdekor og plakater

En jobb kan ofte forbindes med stress og utfordringer. Sørg for at hjemmekontoret ditt gir deg inspirasjon og glede. Skap et miljø som oppmuntrer til positive vaner og fremmer kreativitet, for eksempel med veggdekor og plakater. Finn dekor som passer din profil, og ha plakater av noe du liker å legge øynene på. 

5. Lysring for bildetakning

Tilbake til gode bilder, skaff deg en lys-ring. Disse brukes for å skape mer fokus i bildene, på et hjemmekontor som er lite og dunkelt. Den kan settes på et bord, og gjør at bildene gir en enda bedre kvalitet. Du kan også ta bilder uten å holde kameraet, da den er kompatibel med mobilen. 


Du vil holde deg produktiv hjemme når du er på jobb, men husk også at du skal ha mat og drikke. En kaffemaskin kan være supert å ha, men det er ikke for alle. Derfor må du innom kjøkkenet ditt. 

6. Kjølebag, bag for mat

Det er ikke sikkert du har et eget hjemmekontor, og velger sofaen for å gjøre unna arbeidet. Men når du har designet et kontor hjemme, så bør du bruke det for det det er tenkt. Med en kjølebag kan du lage den maten du trenger, litt snacks og en kaffe når du trenger noe for å holde deg opplagt.

7. Duppeditter 

Vi snakket med forskjellige hjemmearbeidene og fant ut at de har duppeditter for å gjøre arbeid hjemme enklere:

 • EarPods
 • Ekstern harddisk
 • Blålysbriller
 • Kløpinne
 • Ladere, kabler
 • Vifte, varmeovn
 • Mini-kjøler
 • Notatbøker
 • Luftfukter
 • Håndleddsstøtte
 • Fotskammel
 • Gulvteppe
 • Tøfler

Mange vil også ha Gamingkonsoll på hjemmekontoret. Det er ditt valg!

8. Hvem bor hjemme?

han vet ennå ikke om han skal jobbe hjemme


Er du i tvil om du skal begynne på hjemmekontor, så kan det være smart å tenke over hvem som bor hjemme. Har du barn eller hjemmeværende familiemedlemmer, så kan det hende det blir vanskeligere å skille fritid og arbeid. Det kan være like lurt å leie lokaler dersom dette kan bli et problem. Man skal kunne skrive opp hjemmekontor og lokalleie på skattemeldingen for fradrag, men sjekk reglene før du velger arbeidssted. 

For dem som jobber med sosiale media

Hun vil tenke på ting til hjemmekontoret med sosial medier


I dag er det like mange som tjener penger via TikTok, Instagram og Facebook. De som vil leve ut drømmen med en gründerjobb, kan ha bruk for en rekke andre hjelpemidler. Lysringer, kamerastativ, kulisser, treningsmatte for å tjene penger som motivator (krever medlemskap hos DinePenger)


Oppsummert - dette trenger du til hjemmekontoret

Organisasjonstips og -teknikker for å holde hjemmekontoret organisert og effektivt kan være det du trenger for å komme i gang. 

En omfattende veiledning for å sette opp et effektivt og produktivt hjemmekontor for å jobbe online er det du trenger. Vi har vist deg noen 8 ting å tenke på til hjemmekontoret.
Denne artikkelen er skrevet med hjelp av Rytr. Dette er en AI-app som hjelper deg med innhold. Vil du teste Rytr og skrive SEO vennlig innhold for å rangere på nett, sjekk det ut nå. Artiklene fra Rytr trenger å skrives om for å gjøre  dem helhetlige. Men her kan du få mange smarte tips om du bruker appen riktig.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!