Året 2023 - stor usikkerhet men også muligheter

Året 2023 blir spennende for alle og en hver


Av alle årene jeg har drevet med innhold på nett, er dette året det mest usikre. Jeg skriver dette både fordi jeg har laget lignende tekster før, som en visjon for det nye året, og fordi det kan hjelpe deg å finne ut hva du vil gjøre. Det er mange ting som tyder på at vi vil oppleve noen større justeringer, bølger om du vil. Er du forberedt, kan det bli en vill reise der du kan ende opp med å leve et liv uten om det vanlige.


I januar 2018 skrev jeg for eksempel at:

mye tyder på at markedet for tekst og oversettelser ville øke, noe jeg kunne dra nytte av. Jeg fikk i løpet av året flere utenlandske klienter som var interesserte i å bedre nettsidene sine med norsk innhold folk kunne lese uten problem. 

I fjor skrev jeg at: 

dette året ville bli bra, både med tanke på at pandemien så ut til å være under kontroll og at jeg hadde fått en jobb som gjorde at jeg kunne gi sjefen min sparken. Men hva er trendene som vil gjelde i 23, og hvordan vil internett utvikle seg? Det er ingen tvil om at vi vil se mer av kunstig intelligens og strengere kontroll av nettinnhold. 

Det første året jeg drev på med innhold på nett, så var allerede januar passert. Jeg visste svært lite om hva jeg gikk til. Jeg hadde blitt kjent med en markedsfører som ville ha noen tekster, men det var alt. Men så i april samme år, smalt det! Flere store kontrakter skaffet meg arbeid og forutsigbarhet. Det er noe helt annet nå. Som jeg tidligere har skrevet, jobber jeg hele tiden med innhold. Selv om det ikke er inntekts-skapende, så har jeg alltid mine ideer liggende slik at jeg kan utvikle dem mer. 

Hva så med 2023?

Internett har mange muligheter til å skaffe seg inntekt på. Flere bruker sosiale medier til å tjene penger på å vise litt for mye av seg selv, mens andre har gode konsepter de vil vise deg. AI er på full fart inn i folks daglige liv, og det er ikke lenger bare robotstøvsugere og gjenkjenningssystemer som gjelder. Nå kan kunstig intelligens også brukes på helt andre måter. En måte er for å skaffe seg mer kunnskap på. Men fungerer all ny teknologi like godt? Det florerer meninger om for eksempel ChatGTP der ute, om hvor lite kunnskap den egentlig har. Men som all kunstig intelligens, har den en evne til å forbedre seg. Det er nok ingen tvil om at også dette programmet vil kunne bli veldig sterkt. Ja, selv Google frykter hvor dominerende det kan bli. 

Vær forberedt på det uforutsette

Med dystre spådommer, økende renter og matvarepriser er det mange som begynner å skjelve i buksene. Hva er det egentlig som skjer er det ikke mange som vet. Meningene er desto sterkere og i stadig økende omfang. Det som er klart er at situasjonene som vil komme vil gjøre noen fattigere, og andre mer velstående. 

Det betyr ikke at du skal la være å utvikle dine ideer. Det er kanskje akkurat nå du skal debrife dem. Kanskje akkurat nå du skal sette opp en nettside som ditt varemerke prydes på forsiden på. Kanskje akkurat nå du skal engasjere en skribent. En tekstforfatter kan gi deg bedre tid til å sette fart på prosjektene dine. Noen ting vil trende i 2023 slik som:

  • Håndverksarbeider
  • Bærekraftig mote
  • Solidariske løsninger
  • Mosjon og sunn kost
  • Hydrogenbiler
  • Togreiser i Norge

Hvordan kan du benytte deg av disse temaene for å øke dine tall? 

Noen gode råd på tampen

Jeg tror man blir mer lykkelig av å senke skuldrene noen hakk og forvente litt mindre. Senk ambisjonene om høy avkastning og finn er fornuftig prosent du kan leve med. Husk at fallhøyde blir stor om du tror du skal bli styrtrik med en gang. 

Sett av mer tid til familie eller noen som du vet trenger kontakt. Velg langsommere løsninger som vil gi flere håp. Du vil alltid ha den tiden du trenger for å utvikle deg som person og medmenneske. Dessuten trenger jorden det, litt mindre press på ressursene, kretsløpet og utviklingen. 

Samarbeid. Skap muligheter ved å se andre, være nysgjerrig og finn løsninger. Skap avtaler som gir begge parter håp og mulighet til utvikling. Finn opp ny teknologi og spre den ut til hele verden. Tenk på bærekraft og hvordan dine neste generasjoner skal kunne ta verden videre.

Finn mer inspirasjon på bg-tekst.no!
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!