Mange typer innhold - hvordan kan du jobbe med innhold?

Det er mange måter å skaffe seg ekstra inntekt på som ikke krever så mye utstyr eller kompetanse. Alle trenger ikke være journalist eller tekstforfatter for å kunne skrive, men det kan være smart å tenke over hvordan man skal få kunder. Hva har du å tilby som ingen andre har. Det er mange typer innhold, her skal vi se på flere av dem.

Bilder er kodede, så husk å alltid bruke bilder du finner på nett


Artikler

Når det er snakk om artikler, så kan dette være dagsaktuelle artikler som opptar mange. Når man skriver for en oppdragsgiver, så handler det ofte om å skrive motiverende og inspirerende innhold som lenkes videre til et produkt eller en tjeneste. Målet er å få leserne interessert, uten at man legger mye press på leseren. Artiklene bør være "SE-optimalisert" slik at søkemotoren rangerer den høyt. Det gjøres med mange forskjellige SEO metoder, slik som vi har snakket om før. 

Man kaller slike artikler salgsfremmende, og er for å gi leseren en sjanse til å skaffe seg et nytt produkt de ikke har testet før. Alle kan skrive salgsfremmende artikler, men det er lurt å ha kunnskap om hvordan de bør designes, slik at du blir mest mulig synlige.

Forbrukeromtale

Man kan skrive forbrukeromtaler for bedrifter på sammenligningssider på nett. Dette kan være med på å lede forbrukere til produkter og tjenester som har høy kvalitet, og vekk fra dårligere valg. Man kan også samle forbrukeromtaler på sine egne sider eller hos en oppdragsgiver. Det viser seg at en bedrift med mange forbrukeromtaler vil få flere besøkende til sidene sine, selv om omtalen er dårlig. Dette betyr ikke nødvendigvis at bedriften vil selge mer. Men all trafikk er viktig å nett.

Produktbeskrivelser

Produktbeskrivelser er ganske likt forbrukeromtaler. Det er som regel en oppdragsgiver med en nettbutikk som kan være interessert i at du skriver for dem om produktene deres. Det kan være to måter du skriver på:

  • Du får utlevert et produkt du skal teste
  • Du skal skrive spesifikasjoner til produkter

Det er ofte utenlandske aktører som trenger folk til å skrive om produktene deres, eller norske grundere som trenger noen til å jobbe gjennomgående for å lage en bedre beskrive av produktene det er snakk om.

Det er ganske enkelt å skrive om produkter, men det er ikke alltid det er forenlig å skrive om produkter man ikke kjenner til. Derfor bør man tenke gjennom om man vil skrive slike tekster. Det er jo mange som vil komme seg inn på markedet. Om produktene er lovlige, sertifiserte, av høy kvalitet også videre, kan man ikke vite dersom man ikke selv har testet produktene. 

Journalistikk

Det kan være nyttig å tenke på om man kan skrive for aviser og lignende, fordi dette kan være veien inn til en karriere innenfor journalistikk. Det er ikke bare uten videre å bli journalist som er et yrke på lik linje med mye annet. Men dersom man er god på formidling, kan det å skrive for aviser være en mulighet. Mange har mye erfaring og kunnskap om for eksempel privat økonomi eller teknologi som de kan formidle i sine artikler. Det kan for eksempel være til Dine penger eller ITavisen, der man hele tiden søker etter innhold som er aktuelle. 

Blogginnlegg

Det er ikke så vanlig å skrive på andres blogger, men det er mulig. Det man heller kan prøve på, er å skape sine egne nettsider med egenprodusert innhold. I bloggen er man personlig om saker og ting. Poenget med å skrive personlig er å gi leseren er følelse av tilknytning, forståelse og likhet. 

Alle kan skrive blogg, og det kreves ikke nødvendigvis høy kunnskap om grammatikk og lignende. Man bestemmer selv hvordan man vil legge opp teksten, med bilder og lenker. Ofte bruker man lenker fra partnerne og affiliate slik at man også kan begynne å tjene passivt. 

Fagrelaterte innhold

Det kan være mye å hente om man har en utdanning innenfor nesten hvilket som helst fagfelt. Fagrelaterte innhold krever at du har god kunnskap og kan formidle det på en måte som gjør at folk vil velge ditt innhold. Hva enn det er, så er det viktig å bruke gode kildehenvisninger, slik at man kan kontrollere at innholdet baseres på riktige opplysninger. 

Sosialt innhold

Innhold til sosiale medier er med på gjøre en virksomhet mer synlig. Det er lurt å bruke sosiale medier, da dette er gratis annonsering på plattformer med millioner av brukere. Dersom man lenker sosiale medier til sine nettsteder og blogger så kan man få uventet stor oppmerksomhet. Det er nå man skal ha alt i orden og en mulighet for lesere til å bli kunder. Det gjøres blant annet med å ha bygd opp en nettbutikk på en slik måte at man begynner å selge. Man trenger heller ikke egne produkter for å lykkes. Men da er man inne på enda et felt for å tjene ekstra på nett, det som kalles dropshipping. 

Litteratur

BG har i mange år skrevet for innhold på nett, spesielt salgsfremmende artikler og blogginnlegg. Men det er også mulig å bli forfatter av romaner og prosa. I mange år har jeg også skrevet litteraturinnhold som ikke har noe med internett å gjøre. Med å skrive innhold på nett, kan man også få mer inspirasjon og kunnskap om å skrive litteratur. Kanskje fortellinger om livet på bygda eller ren fiksjon. Man kan finne inspirasjon i hendelser, eller bruke sin fantasi for å skape litteratur mange vil lese. Det fins oppdragsgivere som både vil la deg skrive innhold for dem, men man kan også skrive sine egne bøker som man kan gi ut gratis på for eksempel Amazon. Da kan du tjene ekstra også på slikt innhold.

Mye du kan jobbe med

Som jeg har vist i denne artikkelen, så fins det mange typer innhold på nett. I tillegg til dette er det mye å hente på oversettelser, korrekturlesing, tolkning og språkvask. Internett fores med nytt innhold hver dag, og du kan være med på å gjøre innholdet enda bedre. 

Dessuten kan du være en som tar opp konkurransen med det såkalte AI-botene. Disse skriver enorme mengder SEO basert innhold på svært kort tid. Disse bruker ML-teknologi for å bli enda bedre hele tiden. ML eller maskinlæring er en teknologi som bruker både informatikk og statistikk for å bli bedre og bedre i det den gjør. Derfor er det utrolig viktig at innholdet som er på nett er relevant, aktuelt og riktig. 

Velg gjerne BG Tekst om du vil ha en kombinasjon av norsk innhold bestående av først og fremst tekst, men også bilder og lenker.
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan forstå prisene til en innholdsskribent?

Hvorfor ikke bli innholdsskribent - mange grunner for å la være!